6 redenen om met WEP naar New York te gaan!

Alleen is ook maar alleen

01-FlightTickets

Of je nu al tientallen keren gevlogen hebt, of dit je eerste keer is, in groep vliegen is toch wat aangenamer dan helemaal alleen. Er is niets ingewikkelds aan alleen vertrekken, het is gewoon een beetje akeliger. Persoonlijk ben ik toch zeer blij dat er mensen bij me waren die me konden helpen om door die onaangename douane in de US te gaan.

 

De prijs

Op reis gaan is duur, dat weten we allemaal. Ook een uitwisselingsjaar is duur, daar kan ik van meespreken. Waarom zou je die twee dan niet combineren en ondertussen ook de prijs wat verminderen. Als je de trip doet nadat je afgestudeerd bent, kan je deze dankzij vroegboekkortingen voor 300 euro doen. Als je het doet wanneer je nog in het middelbaar zit, is deze zelfs helemaal gratis. Daar zeg je toch geen nee tegen!

 

De mensen

01-Friends02

Alle mensen in je groep zijn weg van huis voor een lange tijd en staan open voor een avontuur, en dus ook voor mensen die ze niet kennen. In mijn groep waren er maar 4 andere Vlaamse meisjes, de rest waren allemaal Walen, Fransen of Italianen. Toch weerhield ons dat er niet van vrienden te maken. Je vindt altijd wel een manier om te communiceren. Of het nu in het Frans, Engels of gebroken Nederlands is.

 

De bezienswaardigheden

01-NY

Of het nu het Empire State building, het Vrijheidsbeeld of Trump Tower is, iedereen onder ons heeft wel een bepaald beeld wanneer we aan New York denken. Wel, wanneer je ervoor kiest om mee te gaan op de trip kan je deze, en nog veel meer wereldbekende bezienswaardigheden bewonderen. Wat dacht je ervan om zoals de acteurs uit Gossip Girl rond te dwalen in Central Station, zoals Leonardo di Caprio de stock market te bekijken in Wall Street of de politiewagens zoals die in Brooklyn 99 te bezichtigen?

 

De STRESS

01-Family02

Vanaf het moment dat je je ouders achterlaat daar in het vliegveld in Zaventem, tot je eindelijk je gastfamilie ontmoet, is het een grote ophoping van stress. Stress om alleen het vliegtuig te nemen, stress om altijd Engels te moeten praten, maar vooral: stress om je gastfamilie te ontmoeten. Wanneer je merkt dat IEDEREEN die samen met jou op het vliegtuig richting New York stapt zoveel stress heeft, dan voel je je toch lichtjes opgelucht. Je bent niet alleen. Het geeft je de kans om te bespreken met anderen hoe je je voelt en wat je kan doen om alles vlotter te laten verlopen.

 

De jet lag

01-Family

Wanneer je landt in New York, is er 6 uur verschil met België. Je zult intensief dingen aan het bezoeken zijn wanneer je normaal gezien in je bedje ligt te slapen. Dat is toch wel een grote aanpassing. Voor mij persoonlijk was het beter om deze aanpassing te doen in New York dan bij mijn gastfamilie. Op die manier ben je niet heel slaperig en geïrriteerd wanneer je nieuwe familie je probeert te vragen hoe je vlucht was en hoe het afscheid met je eigen ouders ging.

 

Karen Demeyere – Schoolprogramma USA.

 

Wil je net als Karen op uitwisseling naar de USA? En mee op citytrip naar NYC? Surf dan zeker naar onze website.

Tagged with: , , , , , ,
Geplaatst in Studeren in het buitenland (15-19)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: