5 tips om jezelf voor te bereiden op een stage

Tegenwoordig vertrekken meer en meer studenten naar het buitenland om werkervaring op te doen. Een paar jaar geleden was stage lopen in het buitenland nog redelijk zeldzaam, maar vandaag de dag zie je veel studenten deze uitdaging aangaan. Want ja, waarom ook niet?

Tegenwoordig lijkt het dat je voor een verdere loopbaanontwikkeling ervaring in het buitenland nodig hebt. Naast het feit dat je relevante werkervaring opdoet, heeft een stage in het buitenland ook een positief effect op je persoonlijke ontwikkeling. Je wordt buiten je comfortzone gezet en leert omgaan met nieuwe werkculturen. Daarnaast zal je je taalvaardigheden ook enorm verbeteren op een zakelijk niveau, wat ook uitstekend op je cv staat!

Voordat je begint aan je stage in het buitenland, is het wel van belang dat je je goed voorbereidt. In de volgende blog delen wij 5 belangrijke tips voor de perfecte buitenlandse stage voorbereiding, zodat alles volgens plan verloopt.

 

Safety first

Safety

Nadat het stagecontract is getekend, zorg je er best voor dat je buitenlandse ziekteverzekering in orde is. Het is veruit één van de belangrijkste dingen om op orde te hebben voordat je vertrekt! Tip: check ook de prestaties van de verzekeringsmaatschappij!

 

Accommodatie

Home

De accommodatie is een belangrijk onderdeel van wonen en werken in het buitenland. Het kan je stage ervaring enorm beïnvloeden. Factoren zoals huisgenoten en locatie maken hierbij een groot verschil. Aangezien je maar voor een korte termijn een verblijfplaats zoekt, kan dat redelijk moeilijk zijn. Het wordt dus aangeraden om vroeg genoeg aan je accommodatie zoektocht te beginnen. Vraag rond voor advies van vrienden of kennissen die ervaring hebben in het vinden van een verblijfplaats in het land. Misschien heeft je nieuwe werkgever wel handige tips of suggesties!

 

Kleding

Clothes

Voor velen is het vanzelfsprekend: de juiste kleding. Neem zowel casual als formele kleding mee. Als je niet zeker weet hoe formeel je op het werk moet verschijnen, stuur gewoon een mailtje naar je werkgever!

 

Aankomst

Plane

“Uw paspoort is verstreken?”-“Oh shit!” Voordat je zoiets overkomt, dubbelcheck of je paspoort of ID-kaart nog steeds geldig is. Daarnaast moet je ook zeker weten welke buitenlandse toelatingseisen nodig zijn, bijvoorbeeld of je een visum nodig hebt. Van land tot land zijn er andere formaliteiten die je moet naleven. Bespaar jezelf een ramp en informeer vroeg genoeg.

Geïnteresseerd om deze buitenlandse uitdaging aan te gaan? Bekijk dan onze sollicitatietips om op je sollicitatie voor je droomstage te knallen. Ben je al uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Super! Dan kan je als voorbereiding tips voor een sollicitatiegesprek nog even doornemen. Wij wensen je alvast veel succes met  je nieuwe avontuur!

Deze blog is een gastbijdrage van Studentjobs.be 

Tagged with: , , , ,
Geplaatst in Stage in het buitenland, Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: