Waarom kiezen voor Dublin voor je taalverblijf?

Je droomt ervan Engels te leren in een jonge en dynamische omgeving waar cultuur hand in hand gaat met plezier? Dan is Dublin de ideale bestemming voor jou!

De gezellige hoofdstad van Ierland is niet altijd deze fascinerende metropool met z’n warme en vriendelijke inwoners geweest. In de stad vind je veel sporen van een woelig verleden, zoals de Georgische architectuur in de straten. Tijdens de roerige geschiedenis kreeg Dublin ook te maken met verscheidene invasies, het Anglo-Ierse conflict en hongersnood. Al deze gebeurtenissen hebben Dublin en zijn inwoners gemaakt tot wat ze vandaag zijn en dat is terug te vinden in de vele symbolische plaatsen.

Trinity College en de Old Library

01De oudste universiteit van het land werd opgericht in 1592 en is een must see in Dublin. De prestigieuze universiteit is open voor het publiek en alsmaar meer en meer bezoekers willen de wonderen van deze plek zien. Eén van die wonderen is de Old Library met de prachtige Long Room waar je zeldzame en oude boeken kan vinden zoals het Book of Kells, maar ook één van de symbolen van het land: de harp van Brian Boru, een voormalige koning van Ierland.

De kathedralen Christ Church en Saint Patrick

02Deze twee impressionante kathedralen liggen op ongeveer 500 meter van elkaar. Ze spelen al sinds de middeleeuwen een belangrijke rol in de gemeenschap. De kathedraal Christ Church is de oudste en meest indrukwekkende van de twee en Saint Patrick werd dan weer gebouwd en vervolgens volledig heropgebouwd op een oude ereplaats van de Vikingen.

O’Connell Street

03In deze legendarische straat, trouwens één van de langste in Europa, vind je het General Post Office. In de muren vind je kogelgaten terug, want deze plek was het strijdtoneel van een lang gevecht voor de onafhankelijkheid. Je vindt er ook standbeelden van nationale helden en de onmisbare Spire, een immens beeld van 120 meter, de Dublinse Eiffeltoren zeg maar! O’Connell Street is niet alleen de belangrijkste verkeersader van de stad, het weerspiegelt ook de triomf van de Ieren op de Britten en zit vol knipogen naar het verleden.

De stadswijken!

04Temple bar en Grafton Street zijn onmisbaar voor de pubs, restaurants, culturele hotspots en winkeltjes, maar het zou jammer zijn om niet ook eens te passeren in de andere wijken die even leuk zijn! Van het Oude Dublin met Dublin Castle naar de wijk Liberties waar je het Guinness Storehouse kan bezoeken en de symbolische gevangenis Kilmainham Goal. En vergeet zeker ook de Docklands en het Famine Memorial niet, een aangrijpende hulde aan de slachtoffers van de Ierse hongersnood. Je kan ook het Georgische Dublin bewonderen in de parken en musea… Er is voor elk wat wils!

Dublin, het land van de schrijvers

05Met maar liefst 4 Nobelprijswinnaars en bekende schrijvers zoals Oscar Wilde, James Joyce en Samuel Beckett, heeft de stad een lange, rijke literaire traditie. De meer leergierige kunnen een bezoek brengen aan het Writers Museum om er een tentoonstelling te zien die gaat over de Ierse literaire geschiedenis. De feestbeesten kunnen een pub tour doen en passeren langs de meest geliefde pubs van de schrijvers en de echte levensgenieters, die kunnen in de straten en parken slenteren, op zoek naar standbeelden en gedenkplaten…

Een ding is zeker, Dublin is een stad vol leven. Laat je onderdompelen in een wereldse en feestelijke sfeer, tussen historisch erfgoed, symbolische plaatsen en culturele hotspots. Deze boeiende stad heeft veel te bieden en wacht op jou!

 

Jeremy-W

Jérémy

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: