Op schoolprogramma naar Scandinavië!

Hoera! Eindelijk verwelkomen we twee gloednieuwe Scandinavische bestemmingen in ons aanbod en kunnen jullie vanaf nu ook op schoolprogramma naar Denemarken & Noorwegen!

Laat ons even kennismaken met deze 2 topbestemmingen:

Countries-Denmark

1 woord – HYGGE

01-Hygge
Je hebt dit woord de laatste tijd misschien ook al wel eens horen vliegen. Hygge (uitgesproken: Huuge) is de Deense term voor gezelligheid & knusheid. Vooral tijdens de winter- en kerstperiode is dit dus super bruikbaar. Lekker gezellig rond het haardvuur, samen met familie en vrienden, leuke decoratie en lekker eten … HYGGE – ze kennen er in Denemarken alles van!

Kastelenland

01-Castle
Denemarken wordt niet voor niets het land van de kastelen genoemd. Je vindt er maar liefst 58 prachtexemplaren, zoals het slot Rosenborg, Renaissanceslot Frederiksborg en slot Christansborg. Vele van deze beauties zijn de inspiratie geweest voor ’s werelds bekendste sprookjes en literaire werken, en trekken tot op heden nog steeds enorm veel toeristen aan.

Eilanden

03-Island
Ik weet het, Denemarken klinkt niet meteen heel tropisch …en toch telt het land meer dan 400 eilanden! Geen witte stranden en palmbomen, maar wel prachtige ongerepte natuur, vrolijk gekleurde houten huisjes, groene rotsen en hoge kliffen. Ben je al overtuigd?

Oriëntatie in Kopenhagen!

04-Copenhagen
Vertrek je aan het begin van het schooljaar, dan word je eerst wegwijs gemaakt in de prachtige Deense hoofdstad: Kopenhagen! Bezoek het standbeeld van de kleine zeemeermin, kuier door de gezellige straatjes van de havenwijk, maak een boottochtje op de kanalen, en ontdek alles over je nieuwe gastland. De perfecte start van een topverbijf!

Countries-Norway

Vikings

05-Vikings
Ah Noorwegen, het land van de VIKINGS! Het waren niet alleen ruige, gespierde rovers, maar ook bedreven ontdekkingsreizigers en kolonisten. Je vindt in Noorwegen nog heel wat overgebleven Vikingcultuur, zoals echte Vikingschepen en hele musea vol Vikinggeschiedenis.

Fjorden

06-Fjord-02
De kustlijn van Noorwegen is langer dan 25.000 km! Dit komt omdat hun kustlijn niet gewoon recht is, maar heel oneven en gekarteld, met allerlei prachtige inhammen die ‘fjorden’ worden genoemd. Deze unieke natuurverschijnselen zijn absoluut een bezoekje waard!

Supergezond

07-Healthy
De Noren staan bekend om hun enorm gezonde levensstijl. Ze brengen veel tijd door in de gezonde buitenlucht (regen houdt hen niet tegen!), houden hun dieet gezond met vers gevangen vis en natuurlijke producten en besteden veel aandacht aan hun welzijn. Gelukkig hebben ze ook hun zwakke plekken natuurlijk: pizza en Pølser (Noorse hotdogs) zijn hun favoriete guilty pleasures!

Oriëntatie in Oslo

08-Oslo

Ook in Noorwegen begin je je avontuur in de prachtige hoofdstad: Oslo! Hier krijg je een oriëntatie om je volledig wegwijs te maken in je nieuwe omgeving. Een bezoekje aan het koninklijk kasteel, het Kon-Tiki museum, een boswandeling en daarna een lunch rond een kampvuur … ideaal om de Noorse cultuur al een keer goed op te snuiven!

Lees meer over ons schoolprogramma in Noorwegen!

———————————

Natuurlijk zijn er nog 101 dingen te ontdekken over deze bestemmingen, en dat doe je natuurlijk ter plaatse, als echte local!

Laat je verleiden door deze prachtige bestemmingen en ga op avontuur!
Ariane_M
Ariane
Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: