Hoe overtuig je je ouders om in het buitenland te gaan studeren?

1. Doe je research

Research

Een voorbereid student is er 10 waard! Als je een bommetje gaat droppen op je ouders mag je er zeker van zijn dat ze hier heel wat vragen over gaan hebben. ‘Hoe werkt dat precies?’, ‘Kan dat wel tijdens het schooljaar?’, ‘Wat gaat dat kosten?’, enz. Je kan je dus best al voorzien van een woordje uitleg en informatie om hen meteen gerust te stellen. Neem onze brochure goed door, check de details van je programma op onze website of stuur al eens een mailtje om je te informeren. Als je kan aantonen dat je je plannen heel serieus neemt, zullen je ouders ongetwijfeld hetzelfde doen!

 

2. Kies het juiste moment

02

Kom misschien niet aandraven met je verhaal als mama net thuiskomt met de boodschappen of papa naar z’n werk vertrekt. Wacht op een rustig moment waarop ze een beetje ontspannen zijn en ze tijd hebben om even naar je te luisteren zonder dat ze 100 andere dingen aan hun hoofd hebben. Een goed moment om het onderwerp aan te snijden is bijvoorbeeld als jullie samen aan tafel aan het eten zijn, ’s avonds in de zetel (maar misschien niet tijdens die ene superspannende film – te veel afleiding!) of eventueel tijdens een autoritje samen (langer dan 5 minuutjes natuurlijk). Zorg ervoor dat ze even tijd voor je hebben en dat ze goedgeluimd zijn!

 

3. Benadruk de voordelen

03

Hoewel je ouders dat misschien niet meteen zullen inzien, zijn er talloze voordelen verbonden aan een studie-ervaring in het buitenland. Het is belangrijk dat je deze dus extra in de verf zet, om zo je ouders over de streep te trekken. Denk maar aan de unieke ervaring die je gaat beleven, de culturele kennis die je gaat opdoen, de nieuwe taal die je perfect gaat leren spreken, de massa’s levenservaring en zelfontwikkeling die je eraan gaat overhouden … Om nog maar te zwijgen van hoe goed het zal staan op je cv! Zo’n waslijst aan voordelen kunnen je ouders onmogelijk negeren.

 

4. Toon je motivatie

motivation

Daarmee bedoelen we niet enkel je laaiend enthousiasme, maar ook een extra effort’ke op andere vlakken. Doe bijvoorbeeld extra hard je best op school, zodat je ouders zien dat je het meent, en dat je bereid bent om hard te werken voor je avontuur. Of misschien kan je wel een studentenjob doen om een deel van de programmaprijs zelf te sponsoren? Zolang je ouders zien dat je werkelijk bereid bent om alles op alles te zetten, zullen ze beseffen hoe belangrijk dit voor je is en sneller geneigd zijn om je dromen te helpen verwezenlijken.

 

5. Laatste optie

05

Als je ouders echt halsstarrig ‘nee’ blijven schudden, kan je natuurlijk ook altijd dreigen dat je voor de rest van het jaar met een lang gezicht gaat lopen mokken. Een beetje chantage kan soms het verschil maken! (Mopje natuurlijk)

Wat je vooral moet onthouden, is dat je je enthousiasme goed moet benadrukken en dat je je ouders duidelijk moet maken hoe veel deze ervaring voor je zou betekenen. Een gemotiveerde zoon/dochter die op avontuur wil en er alleen maar voordeel uit zal halen, welke ouder zegt daar nu ‘nee’ op? Natuurlijk kunnen ze ook altijd terecht bij een van onze medewerkers voor wat meer info. Wij beantwoorden graag al hun vragen en maken komaf met eventuele bezorgdheden.

Veel succes & hopelijk tot binnenkort!

#adventureawaits

Ariane_M

Ariane

Tagged with: , , , , , ,
Geplaatst in Studeren in het buitenland (15-19), Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: