5 redenen voor een schoolprogramma in Canada

1. Tweetalig worden (of toch bijna)

Naar een ander land gaan wil zeggen in een andere taal leven. De eerste dagen is alles in een andere taal doen niet altijd gemakkelijk. Maar na enkele dagen gaat dit al beter! Doordat je fulltime in een anderstalige omgeving zit maak je je de taal snel eigen. Na wat oefenen zal ook het spreken snel verbeteren. En wat zal iedereen opkijken als je terug thuiskomt en vloeiend een extra taal spreekt!


2. Nieuwe vrienden maken

Een schoolprogramma in het buitenland is een heel bijzondere periode. Gedeelde vreugde is dubbele vreugde, zeggen ze. En wat een geluk! Dankzij WEP en je programma leer je veel nieuwe mensen kennen. Het begint al tijdens het oriëntatieweekend. Je maakt contact met andere jongeren die hetzelfde avontuur aangaan als jij. Je kan je samen voorbereiden en dat schept een band zo samen excited zijn en stiekem ook een klein beetje bang. Je hebt heel veel steun aan de vrienden die je hier maakt en dit zijn vrienden voor het leven! Tijdens je programma leer je natuurlijk ook een heleboel mensen kennen! Misschien heb je wel een toffe gastzus of -broer? Of ga je op uitstap met alle internationals van je school? Je leert mensen kennen van over de hele wereld! Beeld je eens in: een gratis slaapplaats in Spanje, Italië, Oostenrijk, Canada, China, Brazilië, … Mopje natuurlijk, al is het wel mooi meegenomen! 😉 En natuurlijk zal je er met je gastgezin een tweede familie aan overhouden.


3. Een nieuw land en een nieuwe cultuur leren kennen

Niet alleen de taal zal anders zijn, ook het schoolsysteem, sommige wetten, het eten, etc. zijn anders! Ooit al eens gedroomd dat je deel kon uitmaken van een sportteam op een high school? Dan is dit je kans! Of hou je meer van debatteren, schaken, films, toneel, … Probeer eens de bijbehorende club op je school! Probeer vakken uit die ze in België niet hebben of draag eens sandalen met sokken naar school (een ervaring die je toch moet hebben, vond ik). En natuurlijk is er ook de Maple Syrup! Maar niet alleen dat is een lekkernij in Canada, je kan ook altijd een Naiamo bar eten of poutine? Canada is niet alleen het land van de maple syrup, maar ook van de prachtige natuur! Trek je wandelschoenen aan en ontdek meren, watervallen, prachtige bossen en geniet ervan! En wie weet kom je wel een beer tegen! Je kijk op de wereld zal verbreden en wie weet krijg je wel de reismicrobe te pakken?


4. Citytrip naar Montréal *

Als je besluit om naar Canada te vertrekken met WEP, dan krijg je de kans om mee te gaan op citytrip naar Montréal. Dit is een absolute aanrader! Je krijgt de kans om al een groot deel van je jetlag te verwerken en kan nog even genieten van je Belgische vrienden voor je alleen op je grote avontuur vertrekt. Natuurlijk is Montréal ook echt een fantastische stad en zorgt WEP voor verschillende toffe activiteiten waardoor je programma met plezier kan inzetten!

* Montreal werd vervangen door Toronto (ook een super citytrip)


5. De herinnering

De laatste, maar ook de belangrijkste reden. Dit avontuur zal je voor altijd bijblijven! Je kan hier veel uit leren, het maakt je zelfstandiger en het zal zeker nog meer voordelen hebben in je latere leven. Je zal er nog veel aan terugdenken en iedere keer weer nagenieten! Natuurlijk is het niet altijd gemakkelijk om deze beslissing te nemen, dat is ook normaal, dit is voor iedereen een grote stap. Iedereen zal hier wel een beetje bang voor zijn. Maar grijp deze kans met beide handen en geniet van elk moment!

This is a once in a lifetime experience!

Marie

Schooltrimester in Canada – 2017

Tagged with: , , , ,
Geplaatst in Studeren in het buitenland (15-19)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: