Drie onvergetelijke weken op Malta!

Een taalreis naar Malta met WEP, dat is nu eens een topplan voor de zomer! Blijf nog even zitten, ik vertel er alles over!

Eerst en vooral: in taalreis zit ook “taal”, met andere woorden het Engels”. Ja, het is plezier maar ook een klein beetje werken ☺

Geen paniek, je moet niet de hele dag in de klas doorbrengen. Bovendien zijn de lessen echt leerrijk. Bij de Easy School of Languages in La Valletta is ook de sfeer belangrijk, en wordt er gekeken naar het niveau van elke student. De leerkrachten zijn er uitstekend, en in de klas maak je kennis met heel wat verschillende nationaliteiten en culturen. Ideaal om nieuwe vrienden te maken. Om jullie een ideetje te geven: ik denk dat ik in zowat 25 landen ben uitgenodigd!

Ik kreeg ook de kans om te logeren bij een Maltees gastgezin in La Valletta. Ik voelde mij er onmiddellijk thuis. We houden contact en ik hoop dat ik ooit nog eens kan teruggaan. Of misschien zien we elkaar weer in België?

Tot slot nog enkel tips en leuke adresjes. Niets houdt je nu nog tegen om ook op taalreis te vertrekken naar Malta!

  • Het eiland Gozo: vertrek heel vroeg en stippel je route op voorhand uit!
  • Rabat: Klein, charmant dorp met mooie architectuut en mdina. Voor lekkerbekken zijn er de niet te versmaden milkshakes van Chalk Cafe and Bar.
  • Comino: heel toeristisch maar de kleur van het water maakt je instant happy, ook al is er nog maar 1m2 voor je handdoek op het strand.
  • Paceville: The place to be voor feestneuzen en nachtraven. Het mini-Las Vegas van Malta.
  • Sliema: De beste plek voor shopaholics.
  • La Valletta: Een unieke stad. Als je heimwee hebt, stap dan gewoon naar buiten, je ziet er steevast enkele  artiesten om je op te vrolijken. Je bent er nooit alleen.

Vraag elke week het activiteitenprogramma aan je school. Bij de minste vraag kan je bij je school of gastgezin terecht, zij helpen je met plezier.
Bedankt, Erika, mijn leerkracht, en mijn gastgezin en vrienden! En aan jullie, een geweldig avontuur gewenst! Geniet er met volle teugen van.

Carla

PS: Nog de groetjes aan Chlo, mijn Maltese zus, zoals beloofd!

Tagged with: , , , , ,
Geplaatst in Taalverblijf, Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: