Naar het buitenland! 6 tips om je emoties onder controle te houden ;)

Je vertrek staat voor de deur, en plots weet je niet meer hoe je je voelt. Opgewonden, maar ook zenuwachtig en soms zelfs bang. Dat is allemaal normaal! Al je vrienden maken zich klaar voor de unief of hogeschool en jij gaat ons land voor 10 maanden verlaten. Dus “dag zeggen” is ook moeilijk, er zullen traantjes vloeien en niet iedereen zal begrijpen waarom je nu eigenlijk weggaat. Gelukkig kan je je dankzij onze 6 tips hieronder sterk houden ;)

1. Herhaal tegen jezelf waarom je vertrekt!

Het is jouw jaar en dat van niemand anders. Jij durft het avontuur aangaan en het zal het waard zijn. Iedereen die al op schoolprogramma is geweest zegt: het is het jaar van je leven!

2. Plan nog enkele leuke uitstapjes

Je kan met vrienden op stap gaan, mooie steden in België bezoeken die je nog nooit hebt gezien, bij familie langsgaan … Zo breng je nog genoeg tijd door met de mensen die je 10 maanden lang zal moeten missen en kan je genieten van de laatste momenten in eigen land. Bovendien hou je je bezig! Geen tijd om te denken aan alles wat je te wachten staat.

3. Bekijk filmpjes!

Bekijk video’s van andere exchange students of vloggers, kwestie van jezelf in te prenten hoe leuk het aan de andere kant van de wereld gaat zijn!

4. Bereid je voor op de trip

Begin stilletjesaan – maar ook niet te snel – te denken aan wat je gaat meenemen. Ga nog eens winkelen, sorteer je kleren en zorg ervoor dat je niet begint te stressen op het laatste moment. Maak een reisdagboek of blog aan, maak een lijstje met cadeautjes voor je gastgezin en ga op zoek naar informatie over je school. Bedenk wat je op het vliegtuig kan doen, enzovoort enzovoort.

5. Neem afscheid

Organiseer samen met enkele vrienden een feestje, een paar dagen voor je vertrek. Zorg dat je nog genoeg tijd hebt om je familie te zien en dat er wat tijd overblijft voor jezelf. Reken op een kleine week na het afscheid van je vrienden.

6. Laat het avontuur beginnen!

Het minst leuke aspect heb je al achter de rug: de paperassen, administratie, inentingen … Nu kan het echte avontuur beginnen! Dit wordt het beste jaar van je leven! Ben je klaar voor een onvergetelijke ervaring?

 


Angèle
Schoolprogramma in de Verenigde Staten (2017-2018)

Tagged with: , , , , , , ,
Geplaatst in Studeren in het buitenland (15-19)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: