10 topseries om je Engels te verbeteren

Ben je verslaafd aan goede series? Kent Netflix geen geheimen meer voor jou? Dan zal je Engels sowieso al goed zijn! Maar misschien kan je nu ook zonder ondertitels kijken en zo je taalniveau nog verbeteren :) 

Wie zei dat leren niet leuk kon zijn?

Hieronder onze 10 aanraders (zonder spoiler alert, beloofd)!

1. GAME OF THRONES

Nog altijd DE serie van het moment: decors die niet moeten onderdoen voor Lord of the Rings, familievetes, liefdesgeschiedenissen, verraad en een véééél fantasie … Game of Thrones houdt je aflevering na aflevering in spanning. Winter is coming…

2. HOW I MET YOUR MOTHER

Een klassieker! Wie is er niet dol op de bende van Barney Stinson? Zeg eens eerlijk, heb ook jij er niet van gedroomd om zo’n vriendengroep te hebben? De pitch: de belevenissen van enkele jonge dertigers uit New York met als achtergrondverhaal de ontmoeting tussen Ted en de beroemde Mother.  

3. GOSSIP GIRL

Voor de fashionista die  zweert bij NYC, mode, mooie jongens en, natuurlijk, een stevige portie gossip! Dit is JOUW serie. Volg het buitengewone dagelijkse leven van Blair, Serena en hun vrienden van de Upper East Side en probeer uit te zoeken wie zich verbergt achter Gossip Girl. XOXO

4. THE WALKING DEAD

Fan van zombies? Deze kant op! De eerste aflevering begint in een Amerikaanse stad die plots helemaal verlaten is en niemand weet waarom … Elke episode bezorgt je de nodige dosis horror en spanning! Hoe overleven in een post-apocalyptische wereld die wordt ingenomen door levende doden? Ook hier weer complotten, conflicten en samenzweringen genoeg. Bonus: voor diegenen die hem nog niet hebben herkend, jawel, Rick is wel degelijk de lieve Mark uit Love Actually ;)

5. GIRLS

Girls vertelt ons de avonturen van een groepje New-Yorkse twintigers die hun weg zoeken in het “volwassen leven”. Nog zo’n girly serie? Niets is minder waar! Gaandeweg leer je de 4 meiden kennen die eigenlijk net als ons zijn: echt, eerlijk en oprecht :) Klein weetje: de hoofdrolspeelster, Lena, heeft de serie ook zelf geschreven.

6. HOUSE OF CARDS

House of Cards: de politieke reeks die je moet gezien hebben! Dit is het verhaal van de rijzende ster in de Amerikaanse politiek Francis J. Underwood, die het dankzij complotten, verraad en vooral manipulatie tot in de hoogste regionen van de macht schopt. Plots wordt politiek weer interessant!

7. SHERLOCK

Onze favoriet van het moment en een heel goed idee om je Britse accent te oefenen ;) Sherlock is een bewerking van de romans van de Schotse Sir Arthur Conan Doyle. Maak de detective in jezelf wakker en volg de avonturen van speurneuzen Sherlock en Doctor Watson, in een modern jasje gestoken. Extraatje: Benedict Cumberbatch is ronduit geniaal!

8. ORANGE IS THE NEW BLACK

Welkom in het Amerikaanse gevangenisleven! Orange is the new black is gebaseerd op ware gebeurtenissen en gaat over de ervaringen van Piper en haar celgenoten, geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken. Je krijgt een inkijk in het dagelijks leven in een vrouwengevangenis, waar je enkel op jezelf kan vertrouwen en moet zien te overleven. Grappig en ontroerend tegelijkertijd, iets om snel verslaafd aan te raken.

9. THE BIG BANG THEORY

Een serie voor de geeks onder ons (maar ook non-geeks welkom). Het verhaal: Leonard en Sheldon, twee geniale natuurkundigen met een passie voor wetenschap brengen het grootste deel van hun tijd door met conversaties over fysica en spelletjes op de Wii met hun twee volgelingen, Howard en Rajesh. Ook jij zal bezwijken voor hun nerdy en klunzige kantje, net als de mooie Penny, hun buurmeisje.

10. STRANGER THINGS

En tot slot, een kleine UFO in de Amerikaanse televisiewereld. Het verhaal: een broederschap van 4 onafscheidelijke jongens. Een van hen, Will, verdwijnt op mysterieuze wijze in een parallelle fantasiewereld. Op hetzelfde moment verschijnt er een meisje (Eleven) ten tonele die de 3 jongens helpt in de zoektocht naar hun verdwenen vriend.

Klaar om je Netflix-abonnement aan te schaffen of te vernieuwen? Kleine tip, om je favoriete series in het Engels te bekijken gebruik je het kleine pijltje onderaan op de afstandsbediening ;)

Toch graag nog op taalreis naar het buitenland? Het avontuur begint hier

————


Anne-Sophie

Tagged with: , , , , , , ,
Geplaatst in Taalverblijf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: