5 redenen om naar Ierland te trekken!

Ierland is relatief klein maar wel een absolute topbestemming! Van de overweldigende natuur tot de grenzeloze gastvrijheid van de inwoners … Ierland heeft alles om je hartje te bekoren!

Hieronder alvast 5 redenen waarom:

DE FANTASTISCHE LANDSCHAPPEN

Ook al is Dublin een zeer aangename plek om te vertoeven, je reis naar Ierland beperken tot de hoofdstad zou echt een gemiste kans zijn. Er is namelijk nog zoveel moois te zien! Maanlandschappen, duizelingwekkende kliffen, mistige bergen en mysterieuze meren …. Ierland heeft een overdonderend mooie natuur. Je vindt er gebieden die vrijwel onbewoond zijn, wat de schoonheid ervan nog benadrukt. Het groene eiland zit boordevol verrassingen!

DE IERSE HARTELIJKHEID

De Ieren staan bekend om hun hartelijkheid en gastvrijheid. Ze zijn enorm trots op hun roots en hechten veel belang aan de Ierse tradities. Wie naar het land van de Connemara gaat, zal zich zonder problemen integreren. Voor de Ieren ben je al snel een van hen. Tijdens je eerste dagen zal je wel je oren moeten spitsen, het Ierse accent is namelijk een tikkeltje onverstaanbaar ;-)

LEGENDES & MYTHES


Ierland straalt iets mystieks uit, met zijn mistige landschappen en het rijke culturele erfgoed (Gaelic dansen, liederen en legendes). Religie en spiritualiteit maakt er vaak nog deel uit van het dagelijkse leven. Ierland is ook het land van legendes, met de ontelbare verhalen over spookkastelen, koninginnen en ridders, feeën en dwergen. Het magische eiland zal je betoveren!

DE IERSE FOLKLORE

Als je aan Ierland denkt, denk je waarschijnlijk meteen aan Saint Patrick. Maar er is meer! De Ierse folklore, dat zijn ook de traditionele dansen (tapdans), de a cappella-gezangen, enz. De traditionele klederdracht is overheersend groen, met het klavertjevier als terugkerend symbool. Om volledig in de sfeer te komen, moet je zeker eens naar een rugbymatch gaan kijken in een typische Irish pub!

HET LAND VAN OSCAR WILDE & JAMES JOYCE

Breng je een bezoekje aan Dublin? Stop dan zeker eens in het Trinity College, waar enkele grote namen uit de Ierse literatuur hebben gestudeerd, zoals Oscar Wilde en Samuel Beckett. Ben je een poëtische ziel, verslaafd aan toneel of verslind je romans? Dan hoor je thuis in Ierland.

En nu, klaar voor het avontuur? Ontdek snel alle WEP-programma’s in Ierland !


Anne-Sophie

Tagged with: , , , ,
Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: