5 x hoera voor een GAP YEAR in het buitenland!

Een ‘Gap Year’, zegt je dat iets? Je hebt er ongetwijfeld al van gehoord, want steeds meer jongeren kiezen ervoor! 

Maar wat is het eigenlijk?

Een Gap Year is een soort van tussenjaar, een pauze die je inlast tussen je middelbaar en je verdere studies. Het is de uitgelezen kans om er op uit te trekken en nieuwe horizons te gaan verkennen. En dat terwijl je je beste beentje voorzet op een buitenlandse school, een project voor vrijwilligerswerk, in een talencentrum  … 

In deze blogpost vind je de 5 grootste voordelen van zo’n topjaar in het buitenland!

EEN STAPJE IN DE WERELD

01
Wie Gap Year zegt, denkt in de eerste plaats aan reizen! Verlaat je comfortzone en ontdek nieuwe plaatsen … het is nu of nooit! Maak gebruik van deze “break” om een onbekend land te bezoeken, kennis te maken met nieuwe culturen en een andere manier van leven over te nemen. Verleg je grenzen! Je komst sowieso terug met een open mind, een unieke ervaring en onvergetelijke herinneringen.

 

RUIMTE VOOR JE PROFESSIONEEL PROJECT 

02
Een tussenjaar is in veel gevallen echt interessant voor je professionele toekomst. Grijp deze gelegenheid met beide handen aan om je vragen te stellen over de richting die je uit wil. Een Gap Year kan de doorslag geven voor je verdere carrière, dus neem de nodige afstand om na te denken over jouw situatie. Misschien is het ook een goed moment om een stage te doen in het buitenland en zo te weten te komen waar je verder in wil gaan?

Binnen een paar jaar ben je er dankbaar om!

 

EEN NIEUWE TAAL ONDER DE KNIE

03
Genoeg van je leerkrachten die je de oren van de kop zagen dat het zo belangrijk is om tweetalig of meertalig te zijn? Laat hen een poepje ruiken en leer een nieuwe taal in het buitenland. Een tweede taal is altijd nuttig, zowel in je dagelijks als in je professioneel leven.

En wie weet, misschien is voor jou wel een toekomst als expat weggelegd?

 

EEN ENORME BOOST VOOR JE CV 

04

Een taalreis om je niveau van een bepaalde taal te verbeteren, een stage in het buitenland in je studiedomein, een project voor vrijwilligerswerk … Elk van deze projecten fleurt je cv helemaal op. Vandaag is het echt belangrijk om je te onderscheiden van de rest, en dat kan met een atypisch parcours als het Gap Year. 

Een absolute troef op je cv dus, aan jou om ze in de verf te zetten!

 

ZELFKENNIS IS HET BEGIN …

05

Cliché-alert! Maar het is gewoon zo waar … Tijdens een Gap Year word je zelfstandiger en volwassener. Iedereen zal dat beamen. Na je sabbatjaar heb je nieuwe vaardigheden ontwikkeld zoals autonoom een budget kunnen beheren, een grote uitdaging aangaan en op eigen benen staan. En je leert jezelf zoveel beter kennen!

Een jaartje in het buitenland is dus ook ideaal om je zelfvertrouwen een serieuze boost te geven.

Wanneer vertrek jij ook weer? Ontdek al onze projecten die je tijdens een Gap Year kan doen  op wep.be ;)

annesophie-m
Anne-Sophie

Tagged with: , , , , , , , ,
Geplaatst in Overige

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: