De VS en Canada: 5x anders

coverAls je aan de VS of Canada denkt, komen er meteen een heleboel clichés naar boven, toch? De traditionele gele schoolbus, de wolkenkrabbers, de adembenemende natuur … Als je de 2 landen een beetje beter onder de loep neemt, zie je echter heel wat verschillen tussen de Noord-Amerikaanse buren. Hieronder de 5 belangrijkste verschillen om beter te kunnen kiezen!1. DE MENSEN

people

De Verenigde Staten, dat is een echte smeltkroes van verschillende gemeenschappen. Amerikanen zijn supertrots op hun land en die vaderlandsliefde is alomtegenwoordig. Ze zijn ook heel spontaan en expressief. In Canada kan je proeven van de multiculturele sfeer en leven de Engelstalige en Franstalige bevolking samen. Canadezen zijn heel lieve en enorm gastvrije mensen, met een bijzonder gevoel voor humor.2. SPORT

sport

Zowel in Canada als de VS is sport een nationale passie die massa’s volk op de been brengt. In Canada blijft ijshockey de favoriete discipline, met een nationale ploeg die al jaren tot de wereldtop behoort. Amerika blijft trouw aan American football, de mensen zijn er dol op. Kijk maar naar de Super Bowl!3. NATUUR

nature

De 2 landen moeten niet voor elkaar onderdoen, zowel in diversiteit als uitgestrektheid. Het Canadese grondgebied telt maar liefst 40 nationale parken en 2000 beschermde natuurgebieden. De Canadian Rockies in Alberta, de Great Lakes of de kusten van de Atlantische en Stille Oceaan, het is allemaal even overdonderend. Met de Texaanse woestijn, de Grand Canyon en de prachtige stranden van Californië heeft ook Amerika genoeg verrassingen in petto. Je kan er alle mogelijke landschappen bewonderen!4. DE SCHOOL

teaching

In de VS begint de school redelijk vroeg: rond 7u30-8u. Bijgevolg stoppen ze ook vroeg, rond 14u-14u30. De dag is meestal opgedeeld in 2 delen: verplichte vakken in de voormiddag en naschoolse activiteiten in de namiddag. Het aanbod is er enorm (baseball, cheerleading, charity club …), je vindt er zeker je gading!

Bij de Canadese buren beginnen de lessen iets later, rond 8u30-9u, en eindigen ze rond 14u30-15u. Het systeem is erg gelijkaardig aan dat in Amerika, met verplichte vakken in de voormiddag en een ruime keuze aan opties in de namiddag (curling, koor …). Ga ervoor en ontdek misschien wel je nieuwe passie!5. ETEN

food

Wie “Canada” zegt, haalt zich meteen een toren pancakes voor de geest, druipend van de maple syrop. Dat is nog maar het begin ;) Als je in Québec komt, moet je zeker eens een Poutine proberen, een absolute topper. Hou ook een plaatsje vrij voor gerookt vlees en zeevruchten en bezoekje aan een typisch sugar house. XL-hamburgers en donuts zijn dan weer enkele “klassiekers” uit de Amerikaanse keuken. Zij zijn echter ook dol op BBQ’s en hot dogs. Eerder fan van de exotische gastronomie? Test dan de cajun style van het zuiden eens uit. Afsluiten doen we met een lekker stukje cheesecake. Yummie!

annesophie-m
Anne-Sophie
Tagged with: , , , , ,
Geplaatst in Hogere studies, Studeren in het buitenland (15-19), Taalverblijf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: