Wat je absoluut moet weten voor je naar de VS vertrekt

26397799910_590238b064_b

In dit artikel vindt je allerlei tips om je voor te bereiden op je reis naar de VS, of zelfs andere reizen in de toekomst! Het is handig om dit op voorhand door te nemen, want eens je op het vliegtuig zit kan je helaas niet meer terugkeren als je iets vergeten bent. Lees dus zeker deze praktische tips voor elke goed voorbereide VS-bezoeker.

 

ICONE-papierESTA-authorisatie

Als je van plan bent om langer dan 3 maanden in de VS te verblijven, dan moet je in de eerste plaats een ESTA aanvragen.

Dit is verplicht voor iedereen die naar de VS komt, zowel voor business als voor pleasure. Dit document fungeert als visum-vrijstelling waarmee je het land kan binnenkomen, en is heel makkelijk online aan te vragen.

Het enige wat je moet doen is een online document invullen en 14 US$ betalen. Daarna krijg je het ESTA in je mailbox. Let wel op bij je aankomst, want een ESTA is geen echt visum en de lokale douane kan je nog steeds tegenhouden als je reden van bezoek te vaag of verdacht is. Maak je echter geen zorgen, normaal verloopt alles heel vlot en komt dit heel zelden voor.

Voor meer info over deze procedure kan je terecht op deze website waar alle info in detail beschreven staat.

ICONE-avion

Je vliegticket

Als je je vliegtickets online wil kopen is er één ding dat je zeker moet weten. Het staat nergens officieel vermeld, maar heel wat mensen zijn zich al bewust van een bepaalde techniek die heel wat luchtvaartmaatschappijen online gebruiken.

Je moet het geluk hebben dat iemand je ervoor waarschuwt, en dan kan je heel wat euro’s besparen. Verschillende maatschappijen gebruiken namelijk IP-tracking, wat betekent dat ze onthouden welke vliegtickets je zoekt en hoe vaak je opnieuw zoekt. Ze willen je laten geloven dat de prijs steeds stijgt of dat er steeds minder plaatsen beschikbaar zijn, telkens je terugkeert naar hun pagina, zodat je sneller je vliegticket zult kopen op hun website.

Om dit te omzeilen kan je incognito surfen op het internet, zodat websites je IP-adres niet kunnen onthouden en je naar hartenlust pagina’s kan bezoeken en vergelijken zonder dat deze jou herkennen. Je krijgt dan normaal gezien lagere en realistischere prijzen te zien.

Als je nog meer geld wil besparen, koop dan zeker geen weekendtickets, want deze zijn doorgaans duurder dan wanneer je vliegt op weekdagen. Weekenddagen zijn natuurlijk populairder dan weekdagen, en daarom dus ook duurder.

ICONE-destinationDe luchthaven

Als je je vliegticket online gekocht hebt, heb je je waarschijnlijk ook online ingecheckt.

Het is hoe dan ook aangewezen om ruim op tijd op de luchthaven te zijn, aangezien je nog steeds je bagage op tijd moet inchecken. Ook als je zonder bagage reist kan je best voor de check-in deadline aanwezig zijn. Waarom? Omdat, als je vliegticket op je smartphone staat, en je batterij is plots leeg, moet je alsnog langs de balie om je boarding pass op te halen. Geloof me, ik spreek uit eigen ervaring.

Wist je trouwens ook dat alle elektronische toestellen die je mee hebt aan moeten staan wanneer je ze door de douanecontrole loodst? Sinds juli 2014 kunnen elektronische toestellen die niet kunnen worden aangezet in beslag genomen worden. Dit is een maatregel van het Amerikaanse luchtverkeersagentschap om te voorkomen dat er explosieven worden verstopt in elektronica.

Reken ook zeker genoeg tijd om je te verplaatsen naar de luchthaven en neem de nodige voorzorgen. Stel je voor dat de metro in panne valt of de bus vertraging heeft, net wanneer je zo gehaast bent. Het is dus beter om wat te vroeg toe te komen en op je gemakje te wachten op de luchthaven, dan je suf te haasten met de stress om je vlucht te missen.

Noteer zeker vooraf je reisplan om ervoor te zorgen dat je steeds op schema blijft.

ICONE-argent

Geld

Het is een goed idee om je bank te contacteren voor je vertrekt naar de VS.

Misschien moet je bijvoorbeeld aangeven dat je naar het buitenland reist, om te voorkomen dat je bankkaart wordt geblokkeerd wanneer hij plots in een vreemd land wordt gebruikt. Als je dit op voorhand aangeeft, zal je bank niet denken dat er eventueel gefraudeerd wordt.

Zonder geld zitten in het buitenland is niet zo’n lachertje, dus probeer dit zeker te vermijden door je afhaallimiet bijvoorbeeld te laten verhogen bij je bank. Vraag hen ook of het voordeliger is om met cash te betalen of met je bankkaart, en vraag naar de bijkomende kosten voor verrichtingen die je uitvoert in het buitenland, zoals met kredietkaart betalen of geld afhalen aan een automaat.

Vergeet ook niet om al enkele dollars te bestellen, zodat je meteen cash geld op zak hebt wanneer je daar toekomt. Dat komt zeker van pas!

 

ICONE-phoneTelefoon

Pas op wanneer je je Belgisch nummer gebruikt in het buitenland. Zet je gsm bijvoorbeeld in vliegtuigmodus. Zo blijft hij werken, maar maakt hij geen verbinding met een netwerk, waardoor je telefoonrekening niet nodeloos zal oplopen door de hoge roamingkosten.Er zijn trouwens verschillende mogelijkheden om eventueel een Amerikaanse simkaart of prepaid telefoon aan te schaffen. Bekijk zeker op voorhand eens het aanbod en de tarieven, zodat je ter plekke meteen aan de slag kan.

 

ICONE-valiseJe koffer

Inpakken, wat een gedoe. Je weet nooit wat mee moet want liefst zou je alles meenemen!

Laat mij je even vertellen wat er absoluut niet in je koffer mag ontbreken:

Opladers voor je elektronische apparaten. Zorg dat deze als eersten in je tas zitten want ze zijn essentieel. Zeker als je ergens terecht komt waar niet je niet meteen een nieuwe kan aanschaffen.

– Een woordenboek Engels-Nederlands. Dit kan altijd van pas komen als je bijvoorbeeld ergens in een afgelegen dorp de weg moet vragen aan een Texaan. Je weet maar nooit.

– Een EHBO-kit. Een echte noodzaak in elke koffer. Een snee, een blaar of hoofdpijn zijn dingen die plots kunnen voorvallen. Je zal blij zijn als je op zo’n moment gedacht hebt aan een EHBO-kit, om de pijn of het ongemak snel te verhelpen.

En tot slot nog twee tips om de plaats in je koffer optimaal te benutten:

– Vul je schoenen met sokken
Kijk hoe deze man zijn koffer maakt!

Artikel geschreven door Juliette

Tagged with: , ,
Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: