10 redenen om in Madrid te gaan studeren

Madrid is de ideale stad om een uitwisselingervaring te beleven. Het heeft alles te bieden: musea, architectuur, culinaire hoogstandjes en sport.

Hieronder 10 redenen waarom Madrid zo aantrekkelijk is. Vamos!

1. Tapas eten in de Cava Baja

Cava_Baja.jpg
Wie tapas zegt, denkt meteen aan Spanje. Ook in Madrid zijn er heerlijke tapasrestaurants te vinden waar je tegen een spotprijsje kan genieten van kleine hapjes zoals croquettas de jamon (kroketten met ham), tortilla’s en patatas bravas (gebakken aardappeltjes). Deze kan je vinden in de gezellige en pittoreske Cava Baja, een straatje vol tapasbars. Ook 100 montaditos is een aanrader: hier kan je kiezen uit 100 verschillende kleine sandwiches.


2. Een cerveza drinken in het Museo de Jamon

madrid 5.jpg
Een van de bekendste en meest typische bars in Madrid is de Museo de Jamon. Hier kan je een cerveza (pintje) of een tinto de verano (rode wijn met sprite) drinken in een Spaans sfeertje. Je krijgt ook telkens een bordje met tapas. De sfeer is er uitgelaten, spaanser kan haast niet. Hier moet je echt met je vrienden iets gaan drinken.


3. Topkunst in het Prado en Reina Sofia

Prado.jpg
Spanje kent een grote traditie van kunstschilders met o.a. Goya, Picasso en Velazquez. In Het Prado en Reina Sofia kan je deze kunstenaars bewonderen, maar ook Rubens en Rembrandt zijn geen uitzonderingen. Het zijn overigens prachtige gebouwen, een plezier om erin te verdwalen.


4. Real Madrid en haar Santiago Bernabeu

Estadio_Santiago_Bernabéu.jpg
Wie Madrid zegt, denkt ook meteen aan voetbal. Er spelen maar liefst vier voetbalploegen in de eerste klasse van Spanje. Real Madrid is dé ploeg bij uitstek en speelt haar thuismatchen in het beroemde en gevreesde Santiago Bernabeu. Het is een ware belevenis om een match in het stadion te volgen. Vanaf de eerste tot de laatste minuut! Vergeet niet om een broodje mee te nemen voor tijdens de pauze, dit mag in Spanje.


5. Chillen in Retiro

madrid-foto-4-02
Wil je eens lekker niets doen? Dan moet je zeker gaan luieren en kuieren in het stadspark Retiro. Je kan er in een bootje wat ronddobberen op het meer, relaxen op het gras, luisteren naar wat muziek in de zon. Het is ook de ideale plek om te gaan joggen. De groene long en rustplaats in een drukke stad.


6. Genieten van een aperitiefje bij zonsondergang op het Circulo de Bellas Artes

Círculo_de_Bellas_Artes.jpg
Waar kan je bij zonsondergang een sangria drinken met een adembenemend uitzicht over de stad? Op het dak van het Circulo de Bellas Artes! Het is een trendy plek en daarom kost het ook wat meer voor een pintje, maar het is echt de moeite waard. Het panorama is indrukwekkend.


7. Eens lekker uit de bol gaan in Kapital

Heb je na de tapas en cervezas nog zin om je dansbenen los te gooien? Dan moet je zeker eens een bezoekje brengen aan Kapital. Dit is de grootste club in Europa met zeven verdiepingen! Alle moderne muziekstijlen worden er gedraaid, van rnb over regeaton tot house. Plezier gegarandeerd!


8. Chocolate con churros

Crispy churros with thick, not-too-sweet chocolate

Een ontbijt zoals wij Belgen dat kennen, bestaat in Spanje helaas niet. Maar een leuk alternatief zijn de churros met chocoladesaus. Dit zijn lange gefrituurde beignets met suiker die je in chocoladesaus dipt. De chocolateria bij uitstek is San Ginés dichtbij de grote markt. Hier eet je de beste churros, maar er kunnen soms lange wachtrijen ontstaan. Delicioso!


9. Het Koninklijk Paleis

Palacio_Real.jpg
Zoals elk land heeft ook Spanje zijn Palacio Real. Het is zeker een bezoekje waard omdat de decadentie en de rijkdom van de Spaanse koningen er vanaf druipen. De eettafel van de vorige koning had maar liefst 162 stoelen aan tafel! Verder is er ook een wapenzaal en een marmeren slaapkamer die je moet gezien hebben.


10. El Rastro

Elke zondagochtend kan je kuieren langs de grootste rommelmarkt die ik ooit gezien heb. Je kan er alles in oude en nieuwe staat vinden, van toeristische beeldjes, over strijkijzers, tot kunstwerken. Opletten voor dieven wel!

Rastro

Zoals je merkt, is Madrid een echte studentenstad waar je je altijd op je gemak zal voelen. Ik had er de beste tijd van mij leven en hopelijk ga ik er nog snel eens naartoe. Hasta pronto (tot snel)!


Anton

Geplaatst in Uncategorized
One comment on “10 redenen om in Madrid te gaan studeren
  1. Werken in Spanje schreef:

    Door 5 jaar te werken in Spanje (nabij Madrid) kreeg ik de kans om deze prachtige stad te ontdekken. Het waren de mooiste jaren van m’n leven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: