5 plaatsen in Fukuoka (Japan) die je zeker gezien moet hebben!

flower2

Fukuoka is naar Belgische norm een gigantische stad. Als je hier de eerste dagen je weg moet zien te vinden, kan dit overweldigend zijn. In 2013 heb ik de kans heb gekregen om 5 maanden lang Fukuoka te ontdekken. Nu wil ik een aantal sightseeing tips delen, zodat iedereen, ook wie maar voor 3 weken naar Fukuoka gaat, ten volle genieten van een aantal interessante plaatsen.

Ohori Park en Fukuoka Castle

lac

Ohori Park is het grootste park in het centrum van Fukuoka. In het midden is er een groot meer met daarin drie eilandjes, die via een brug met elkaar verbonden zijn. Tijdens verschillende feestdagen worden er vaak activiteiten georganiseerd. Ohori Park ligt naast de ruïnes van Fukuoka Castle, een kasteel dat helaas is afgebrand, maar waarvan de fundamenten nog steeds te vinden zijn. Er rond kan je honderden kerselaars vinden. Als je in de lente in Fukuoka bent, dan kan je mee genieten van de kersenbloesems (beter bekend als sakura) en picknicken met je vrienden. Ook tijdens de andere seizoenen is het er prachtig. In de zomer is het water van de grachten van het kasteel bezaait met grote waterlelies.

Yafuoku! Dome en de Softbank Hawks

FOOT

Honkbal is de meest populaire sport in Japan. Fukuoka heeft een van de beste honkbalteams van het land: de Softbank Hawks, die in 2014 kampioen werden. Bij zo een grote ploeg hoort natuurlijk ook een groot stadion. In Fukuoka hebben ze hiervoor de Yafuoku! Dome, wat vaak nog onder de oude naam Yahoo! Dome vernoemd wordt. Een wedstrijdje meekijken is zeker een must. Je kan al een ticket kopen vanaf 1000 yen (+/- 7,5€) Ook al ken je de honkbalregels niet, de sfeer tijdens een wedstrijd is onbeschrijfelijk. Japanse supporters hebben een unieke manier om te supporteren. Ze moedigen hun team aan via een reeks van yells die je snel zelf kan oppikken, om daarna snel zelf mee te doen. Als je geluk hebt, en de thuisploeg wint, wordt er vuurwerk afgeschoten.

Canal City met zijn ramenstadium

canal

Fukuoka staat bekend om zijn vele winkelcentra. Zelfs al is winkelen niet je favoriete bezigheid, een bezoekje aan Canal City is toch de moeite waard. In Hakata, het oudste deel van de stad, kan je dit indrukwekkende winkelcentrum vinden. Het ingewikkelde winkelcomplex telt vijf verdiepingen met alle denkbare winkels. Er is ook een cinema en een theater in gehuisvest. Misschien het grootst bewaarde geheim voor toeristen is te vinden op de vijfde verdieping: het ramenstadion. Verschillende ramenrestaurants zijn hier bijeengebracht; ze bieden tientallen verschillende variaties aan van ramen (een traditioneel Japans noedelgerecht), waaronder ook de lokale beroemdheid ‘Hakata ramen’.

Dazaifu tempel

palais

Tempels en Japan kan je bijna niet van elkaar scheiden. Als je goed oplet, kan je verschillende kleine verstopte tempels vinden tussen de vele moderne gebouwen. Vanuit Tenjin Station kan je in 30 minuten in Dazaifu komen. Hier vind je een van de mooiste tempels uit de omgeving, Daizaifu tempel, gewijd aan het studeren. Duizenden studenten komen elk jaar bidden voor goede punten. Zo hopen ze te worden toegelaten in de school van hun voorkeur. Als je zelf wilt bidden, vergeet dan zeker niet je handen eerst te wassen, als onderdeel van het ritueel.

Fukuoka tower

tower

Wil je Fukuoka en omstreken eens vanop een hoogte bewonderen, dan moet je zeker eens langs Fukuoka Tower langsgaan. Deze televisiezendmast bestaat uit maar vier verdiepingen en is 234 meter hoog. Hiermee is Fukuoka tower het hoogste gebouw gelegen aan de zee in Japan. Het uitzicht is onbeschrijfelijk. Op een heldere dag kan je kilometers ver zien.

Dit waren ze dan, mijn top vijf plaatsen die je zeker moet bezoeken. Er zijn natuurlijk nog zoveel meer plaatsen die de moeite waard zijn, maar die laat ik aan jou over om zelf te ontdekken.


Karolien

Zin om Japan te ontdekken? Jouw avontuur begint op wep.be/nl/japan

Tagged with: , ,
Geplaatst in Studeren in het buitenland (15-19), Taalverblijf
One comment on “5 plaatsen in Fukuoka (Japan) die je zeker gezien moet hebben!
  1. […] op de foto te klikken (of hier)   kom je terecht op mijn artikel; 5 plaatsen in Fukuoka (Japan) die je zeker gezien moet hebben! […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: