Wereldreis : 10 onmisbare voorwerpen die zeker in je valies moeten !

anne02
Beste reizigers, 

Laten we ons even voorstellen: wij zijn Anne en Pierre-Yves en wij hebben besloten om een ander soort huwelijksreis te maken dan de meesten gewend zijn: een Wereldreis !

Onze reis bevat de volgende bestemmingen: de VS (New York en San Francisco), Nieuw-Zeeland, Australië en Zuid-Afrika. 2 hemisferen, 4 landen en verschillende manieren om te reizen in de loop van verschillende seizoenen, van kamperen tot citytrippen, tot zelfs reizen per bus. Je kan je dus inbeelden dat het niet gemakkelijk was om onze bagage te maken voor deze reis…

Het is nu niet onze bedoeling om je te zeggen dat je je pyjama en tandenborstel niet mag vergeten ;-) Naarmate onze reis vorderde, beseften we dat bepaalde voorwerpen zeer goed van pas kwamen en dit in verschillende omstandigheden. Het is nu net die specifieke lijst van voorwerpen die we graag met jou zouden willen delen om het je gemakkelijker te maken.

  1. Bad- en/of strandhanddoeken in microvezel

drap

Wij hebben voor dit soort handdoeken gekozen omdat ze minder plaats in onze tas innemen. Je kan ze kopen in een grote bekende sportwinkel en ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Je kan ze zelfs afstemmen op je zwemgerief ;) De grootsten zijn ideaal als strandhanddoek! Eén tip: verlucht ze geregeld nadat je ze gebruikt hebt want ze kunnen lang vochtig blijven.

  1. Driedelig bestek en het zakmes

couverts

Zoals je wel begrijpt, staat het budget je wellicht niet toe om zowel ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds op restaurant of in snacks te gaan eten. Wij gebruiken dit driedelig bestek vaak voor ons ontbijt, ‘s middags maken we er broodjes mee en zelfs voor onze avondmaaltijd maken we er gebruik van! Ze zijn zowel handig tijdens het citytrippen als tijdens het kamperen.

  1. Hoofdlamp / mini-zaklamp aan je sleutelhangers

lampe

Of je nu in een gastgezin verblijft of je bent op roadtrip, je zal (bijna) altijd een reden hebben om sleutels bij je te hebben. Waarom dan ook niet een mini-zaklamp aan je sleutelhanger te hangen. Dit is zeer handig wanneer je ‘s nachts de voordeur wilt openen of om het slot van je auto terug te vinden! De hoofdlamp is ook handig om je ‘s nachts te kunnen oriënteren wanneer je bijvoorbeeld aan het kamperen bent of om ‘s avonds te lezen wanneer je niet genoeg licht hebt.

  1. Fleece met kap

Wist je dat we 30% van onze lichaamswarmte verliezen via ons hoofd? Tijdens je wereldreis zal je wellicht door verschillende seizoenen in reizen. De fleece met kap is ons al meerdere malen zeer goed van pas gekomen. Zelfs in de zomer was het op bepaalde dagen koud en dan vooral ‘s nachts. De fleece houdt je nek en hoofd goed warm! Dit soort pull kan je gemakkelijk combineren met een anorak die je erboven kan dragen tijdens regendagen.

  1. Bandana

bandana

Het gaat hier weer over een zeer klein voorwerp dat niet veel plaats inneemt in je bagage. De bandana dient vooral om je hoofd te beschermen in de volle zon maar ook om je nek warm te houden wanneer de airconditioning ervoor zorgt dat het in de winkels 3x zo koud is als de temperatuur buiten (lang leve de USA). Een tip voor de meisjes : jullie kunnen de bandana ook gebruiken om jullie haren bijeen te doen wanneer jullie je tanden aan het poetsen zijn!

  1. Notitieboekje op reis

carnet

Of beter gezegd: de notieboekjeS. Wij gebruiken er 2: eentje om er onze verhalen en indrukken in neer te pennen, maar ook om er onze rekeningen in bij te houden. De andere gebruiken we om er onze reisroute in te plannen, om de tips van andere reizigers te noteren over plaatsen die we kunnen bezichtigen, dingen die we kunnen doen en om er onze nieuwe woordenschat in bij te houden, namelijk die van het dagelijkse leven die we leren dankzij onze ontmoetingen met de lokale bevolking en dankzij onze lectuur. Door alles neer te schrijven kunnen we het later nog eens lezen en herinneringen ophalen! Een extraatje: als je deze boekjes koopt voor vertrek, laat je vrienden/familie dan iets schrijven in één van de boekjes. Het is altijd leuk om hun woorden te lezen na enkele maanden reizen ( maar zeker niet elke dag ;-) ).

  1. Anti-muggen stick

creme

We hebben deze stick niet meegenomen van thuis, maar we hebben er eentje gekocht in Nieuw-Zeeland. Muggen en andere insecten kunnen wondes veroorzaken wanneer we niet beschermd zijn tegen deze insecten. Zo hebben we tijdens het begin van onze reis heel wat insectenbeten opgelopen toen we aan het kamperen waren. Vooral Pierre-Yves ;-)

  1. Linnen WEP-zak natuurlijk!

sac

Deze zak is superhandig ! Ook dit voorwerp neemt niet veel plaats in en je kan ze ook gebruiken als linnenzak of als strandtas. Bovendien is hij zeer cool :-)

  1. Desinfecterende handgel

desinfectant

Deze gel kan je in de apotheek kopen of in de supermarkt en zal zeer goed van pas komen tijdens je reis. Enkele conrete voorbeelden : na het nemen van de overvolle New Yorkse metro, vooraleer je aan de lunch begint als je ervoor met je handen hebt gewerkt, als er geen lavabo aanwezig is op het toilet…

  1. De veldfles

gourde

Er is niets zo vervelend als rondwandelen met een plastieken fles die bij de minste zonnestraal opwarmt. De veldfles zorgt ervoor dat je water gedurende langere tijd koud blijft, ze is gemakkelijk om mee te nemen en ze is veel ecologischer dan de plastieken flessen !

Een tip om je bankrekening te sparen : als je van plan bent een langere reis te maken, vraag dan eens aan de kerstman of aan andere goede zielen of ze deze voorwerpen aan jou cadeau zouden willen doen ;-)

Veel succes bij de voorbereiding en vooral… Goede reis !

Blog-Editors-Anne-PY
Anne en Pierre-Yves

——–

Ben jij ook gebeten door dit idee van een Wereldreis ? Ontdek hier meerdere formules

Tagged with: , ,
Geplaatst in Wereldreis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: