5 redenen om je in te zetten voor de bescherming van wilde dieren in Zuid-Afrika

Nadjet, Program Advisor bij WEP, bezocht een project voor de bescherming van wilde dieren in Zuid-Afrika. Ze keerde terug met een rugzak vol belevenissen en herinneringen … en de zin om alles met jullie te delen ;) Hieronder 5 goede redenen om zelf te vertrekken!

Een buitengewone ervaring 

Thanda TelemeterReizen, ontdekken, bezoeken… Ja, maar dan eens op een andere manier! Met een programma voor de bescherming van wilde dieren teken je voor een bijzonder avontuur. Tijdens mijn project in Zuid-Afrika kreeg ik de kans om deel te nemen aan projecten voor de bescherming van bedreigde diersoorten in een fantastisch natuurreservaat. Voor mij was het belangrijk dat ik mijn steentje kon bijdragen aan een goed doel. Elke dag verzamelden we kostbare informatie die we doorgaven aan ervaren onderzoekers.

Magische momenten

14385585631_fe24ff1175_b

Van die 3 weken zijn er heel wat momenten die me zullen bijblijven. De night drives waarbij we de Afrikaanse fauna konden observeren onder een prachtige sterrenhemel, de namiddagen in de scholen en opvangcentra voor de kinderen uit de omliggende dorpen, dieren observeren die elke dag wel een verrassing voor ons in petto hadden, de gesprekken met de gidsen over de cultuur en het leven in Afrika, de jachttechnieken van de roofdieren, de discussies met de andere vrijwilligers …

Unieke mensen

Thanda People

Op je eentje op ontdekking gaan in een land is tegelijk moeilijk en extreem verrijkend. Alleen vertrekken en je ervaringen delen met mensen van overal ter wereld maakt het nog stukken interessanter. Zo kan je kennismaken met de cultuur van je gastland, maar ook die van je medevrijwilligers. Die ontmoetingen, zelfs de meest vluchtige, staan in mijn geheugen gegrift en maakten het verblijf nog intenser.

Een fantastisch land

Thanda Savana

Zuid-Afrika wordt ook de Regenboognatie genoemd om de enorme diversiteit van zijn bevolking en culturen. De rijkdom van het land omvat ook de schoonheid van het landschap, de natuurreservaten, de ongelofelijk gevarieerde fauna, de sterrenhemel, de adembenemende flora, de gastvrije bevolking en de zeer smakelijke gastronomie!

Meer leren over jezelf en de wereld rondom

Thanda WEPBag

Een dergelijk project is een unieke ervaring die de vrijwilligers echt raakt. Na een paar weken voel je je al veranderd, opener en rijper. Je leert relativeren, je ziet het leven plots anders. En tot slot begin je al te dromen van het volgende vertrek …


Nadjet

Ook zin in een project voor de bescherming van wilde dieren in het buitenland? Het avontuur begint hier!

Tagged with: , , ,
Geplaatst in Bescherming van wilde dieren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: