5 goede redenen om Spaans te leren in Valencia

Valencia

Heb je zin om Spaans te leren, maar dan niet op de schoolbanken hier? Twijfel je nog tussen Barcelona, Sevilla of Valencia?

Lees dan zeker verder! Ontdek hieronder enkele goede redenen om te studeren in het fantastische Valencia!

Een subtiele mix van futuristische architectuur en een oude historische binnenstad, op een boogscheut van de zee.

Valencia staat bekend als een stad waar verleden en toekomst hand in hand gaan. De architecturale rijkdom is daar het beste bewijs van. In het historisch centrum vind je gebouwen uit de Renaissance naast enorme monumenten in romaanse en gotische stijl. Net buiten de ring rijzen de gebouwen van de moderne “Ciudad de las Artes y Ciencias” op, een indrukwekkend geheel van futuristische, gigantische gebouwen waarvan de vorm doet denken aan enorme zeezoogdieren.

Op enkele metrohaltes ligt dan weer een heel ander universum: de kust aan de Middellandse Zee. Je zou bijna denken dat je in Miami vertoeft, zonder de toeristeninvasie dan …

blog-valencia-02

Een school in het hart van de stad

Onze partnerschool IH Valencia heeft twee scholen die op slechts 7 minuten wandelen van elkaar liggen. Een gebouw met tien klassen in de oude stad verwelkomt jonge adolescenten tijdens de zomervakantie.

Het tweede gebouw ligt op een steenworp van de belangrijkste winkelstraat en vlak bij de interessantste bezienswaardigheden van Valencia. Van buitenaf zie je alleen een houten deur, maar eens je die door bent, kan je de pracht van dit gebouw met mooie patio helemaal in je opnemen.

De lessen gaan door in de voor- of namiddag. Zo heb je zeker nog genoeg tijd om door de straten van Valencia te flaneren en de typisch Spaanse sfeer op te snuiven. Het is goed leven hier!

Een internationaal kader en kwaliteitsvol onderwijs

De studenten komen van overal ter wereld: Duitsland, Rusland, Zwitserland, Italië, Engeland …
Ze hebben allemaal hetzelfde doel: Spaans leren door middel van een taalbad in het lokale leven en de cultuur, beiden nauw verbonden aan de taal uiteraard.

De leerkrachten van IH Valencia zijn dynamisch en gemotiveerd. Ze gebruiken moderne didactische methodes en middelen. Het lesmateriaal wordt via een tablet op bord geprojecteerd. Uit ecologische overwegingen worden ook de oefeningen in groep op de tablet gemaakt. Tijdens de lessen ontwikkelen de leerlingen vaardigheden die ze ook meteen buiten de school kunnen toepassen.

Blog-IH-Valencia

Een comfortabele verblijfplaats dicht bij de school

IH Valencia biedt 3 types logement: verblijf bij een inwoner, in een gedeeld appartement of in een residentie. De meeste leerlingen kiezen voor een verblijf bij een inwoner, omdat deze formule een volledige onderdompeling in het leven ter plaatse inhoudt. Bovendien zien ze zo ook hoe het eraan toegaat in een Spaanse familie. Je behoudt een zeker niveau van autonomie maar maakt tegelijkertijd deel uit van een gezin. De families wonen op 20 minuten van de school met het openbaar vervoer.

Het gedeeld appartement geeft jongeren de kans om samen te wonen met andere studenten uit het buitenland. Dit soort logement garandeert 100% onafhankelijkheid en internationale ontmoetingen.

Het logement in een residentie is eveneens een goede gelegenheid om andere jongeren van overal ter wereld te leren kennen.

Een gevarieerd activiteitenprogramma waardoor je je onmogelijk kan vervelen!

De school stelt een programma van activiteiten en excursies samen, gratis of aan een voordelig tarief. Tijdens deze culturele, sportieve en sociale evenementen kunnen de studenten hun kennis van het Spaans omzetten in de praktijk. Met picknicks, beachvolleybal, museabezoeken, shoppingsessies, danslessen, een tapas city tour, paella party en een bezoek aan de Ciudad de las Artes y Ciencias blijft er geen moment over om je te vervelen!

Tot slot biedt het IH Valencia biedt ook lessen Spaans in combinatie met zeillessen! Een unieke gelegenheid om het nuttige aan het aangename te koppelen :)

Blog-IH-Valencia-02

————————————-

Ben je overtuigd dat Valencia de perfecte bestemming is voor jou? Ontdek dan snel de volledige beschrijving van de school op onze site!


Sophie

Tagged with: , , ,
Geplaatst in Taalverblijf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: