5 tips voor de eerste schooldag van een uitwisselingsstudent

High-School-Pamela-USA

Het is weer zover, de eerste schooldag! Misschien wel een van de spannendste momenten van je jaar als uitwisselingsstudent. Maak je vooral geen zorgen! In dit artikel vind je enkele tips om deze dag zonder problemen te overleven.

Keep smiling

Het kan misschien stom lijken, maar een glimlach en een “goeiedag” aan iedereen die je pad kruist kan veel doen! Je komt over als een vrolijk en sympathiek persoon, en je nieuwe medestudenten zullen sneller naar je toestappen om te babbelen.

Vergeet niet dat de eerste indruk altijd de belangrijkste is!

Ga naar de anderen toe

De bel voor de lunchpauze is gegaan en je weet niet waarheen? Kijk om je heen en zoek een tafeltje uit waar tof ogende mensen zitten. Blijf vooral niet alleen.
Zo gaan de anderen misschien denken dat je je afsluit en hen niet wil leren kennen. Zodra je een tafel gevonden hebt, kan je proberen in te pikken in het gesprek. Misschien begrijp je nog niet alles, maar je bouwt wel nieuwe vriendschappen op.

Stel jezelf open

Het is enorm belangrijk om open en vriendelijk te zijn! Vertrek zonder vooroordelen en probeer met iedereen te praten: met jong en oud, sportief of artistiek, en ook je leerkrachten. Integreer je in verschillende groepjes en trek niet alleen op met de mensen die op jou lijken. Je kan nog veel over jezelf bijleren en bovendien ook veel meer vrienden maken.

Vraag hulp

Weet je nog niet waar je klaslokaal is? Geen paniek, de andere leerlingen zijn er om je te helpen. Het is ook altijd een uitgelezen kans om nieuwe mensen te leren kennen. Stel jezelf voor, wees vriendelijk en knoop een gesprek aan door te vragen om hulp.

Wees actief

Neem deel aan de lessen, doe aan sport of ga bij een club. Dat is de beste manier om nieuwe mensen te leren kennen en te laten zien dat je bestaat. Zo heb je ook meteen genoeg bezigheden buiten de school!

Ziezo, met deze eenvoudige tips ben je nu helemaal klaar voor je eerste schooldag. Succes!

En vergeet vooral 1 ding niet: blijf altijd jezelf!


Pamela

____________________________________

Zin om net als Pamela in het buitenland te gaan studeren? Het avontuur begint op http://www.wep.be/nl/naar-een-school-universiteit-gaan

Tagged with: , , ,
Geplaatst in Studeren in het buitenland (15-19)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: