Working Holiday visa: reizen zonder jezelf te ruïneren!

Je laatste jaar aan het middelbaar of de unief zit erop en je weet niet goed wat nu te doen? Je bent het beu dat mensen je steeds dezelfde vragen stellen en jij geen duidelijk antwoord hebt? Je overweegt om te gaan reizen maar hebt besloten om eerst wat te gaan werken om te sparen?

Als je een of meermaals “ja” hebt geantwoord op deze vragen, lees dan verder. Dit artikel is het duwtje in de rug dat je nodig hebt.

WHV-travel

Op de vraag waarom toekomstige of pas afgestudeerden niet gaan reizen na hun studies, antwoorden ze vaak dingen als: “Mja, ik zou wel willen, maar ik heb niet genoeg geld”. Begrijpelijk, maar wat weinig mensen weten, is dat je werken en reizen ook kan combineren! Inderdaad, landen als Canada, Australië en Nieuw-Zeeland bieden toeristen en reizigers de kans om een “working holiday visa” aan te vragen. Met dat visum kunnen ze reizen EN werken voor 12 maanden, en soms zelfs nog langer. Deze landen trekken al heel wat mensen aan, maar degenen die een tussenjaar willen nemen, weten het niet altijd. Sommige studenten hebben spijt dat ze hier gewerkt hadden in plaats van in Australië. Maar waarom is dat eigenlijk zo spijtig?

WHV-farm-work

Om te beginnen is het – financieel gezien – wel aantrekkelijk om te werken in een land waar de lonen gemiddeld hoger liggen dan in je eigen land. Dit is het geval in Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. In een boerderij kan je bijvoorbeeld 1000 AUD verdienen per week (echt waar)! Na enkele weken heb je al genoeg verdiend om je vliegtuigtickets te betalen. Zelfs als je al je geld uitgeeft aan het reizen, dan nog heb je de mogelijkheid om bij je terugkomst terug te trekken van de belastingen. Resultaat: je bent niet blut! Hoe cool is dat?! Goed nieuws dus: reizen hoef je nooit uit te stellen omdat je eerst moet sparen. Je kan beginnen met een klein startkapitaal en verder blijven verdienen aan de andere kant van de wereld.

WHV-work

Werken in Canada, Nieuw-Zeeland of Australië is niet enkel interessant voor het geld, maar ook voor het soort ervaring dat je er kan opdoen. Naast de typische jobs als receptionist of kelner kan je ook terecht in ski-resorts, scholen, cruises of grote boerderijen. Nog een optie, hoewel minder sexy, is om halftijds aan de slag te gaan als poetsman of -vrouw. Denk dan gewoon “What doesn’t kill me makes me stronger”, dat helpt altijd. Beloofd. Je kan zelf kiezen voor hoe lang je werkt. Sommigen werken bijna heel hun verblijf omdat ze veel kunnen verdienen en nog kunnen terugtrekken van de belastingen, anderen gaan liever meer rondreizen. Dat gevoel van vrijheid nemen ze je nooit meer af! Je kan natuurlijk ook altijd gaan reizen in goedkopere regio’s, zoals Zuidoost-Azië of Zuid-Amerika.

Voel je het al kriebelen? Waar wacht je nog op?


Raphaël (@RaphaelSzmir)

Ontdek hier onze programma’s Jobs & Travel! Heb je schrik dat je Engels nog niet goed genoeg is om het in een professionele context te gebruiken? Don’t panic! Je kan ook altijd enkele weken taallessen volgen om het gewenste niveau te behalen ;)

Tagged with: , , , , , , ,
Geplaatst in Jobs & Travel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: